BulgarianEnglishFrenchGermanGreek
Facebook

Пожарът в Рила продължава да гори

Пожарът, който възникна на 23 август в Рила планина, все още не е ликвидиран. На терен в местността „Барямица“ над дупнишкото село Бистрица, вчера са били общо деветима огнеборци, горски и служители от НП „Рила“.

Огънят не застрашава селото. Изгорели са над 500 декара изглолистни насаждения. Местните жители питат в социалните мрежи защо държавата не може да се справи с пожара три седмици. Припомняме, че имаше и въздушно гасене с военен хеликоптер.

От Противопожарната слжба в Кюстендил съобщиха, че е ликвидиран пожарът над село Пастра. Той избухна на 24 август. Тогава официално бе обявено, че е причинен от мълния. Изпепелени са 200 декара иглолистна гора. Пожарът се е развил върху площ от 350 декара – върхово и низово. До потушаването му на терен са работили пожарникари и горски служители от лесничейството „Рилски манастир“.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!