BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Парк „Ловен дом“ в Благоевград става отново цветен и приветлив

Парк „Ловен дом“ в Благоевград ще посреща жители и гости на града с нов цветен облик. Пространството около емблематичния фонтан е почистено, а наоколо се засаждат нови цветни фигури с луковични растения, провежда се още орязване на храстите и събиране на отпаднала листна маса.

Идеята на кмета Илко Стоянов е парк „Ловен дом“ да се превърне в едно по-приветливо място, което да привлече по-голяма посещаемост.

До момента паркът бе в незадоволително състояние. Дирекция „Екология и чиста среда“ към Община Благоевград работи за подобряване на качеството на всички мероприятия за поддържане на парковия терен, както и в посока развиване и обогатяване на зелената система на територията на общината.

Община Благоевград е предприела стъпки и за реализиране на идеен проект, който отчасти включва мащабно подобряване на парк „Ловен дом“ и „Розариума“.
Апелират се жителите и гостите на града да бъдат отговорни към опазването на зелените площи и зацветените терени!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!