BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От днес се спира движението по Софийския околовръстен път между ж. к. „Младост“ и Горубляне

От днес по обед се ограничава движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път /СОП/ в участъка между пътен възел „Горубляне“ и пътен възел „Младост“. Поради изграждането на нов надлез при 40-ти км от СОП се спира трафикът и в двете посоки, като преминаващите транзитно автомобили ще бъдат отклонявани от автомагистралите „Струма“, „Тракия“ и „Хемус“ по Северната скоростна тангента. Локалният трафик ще може да използва бул. „Александър Малинов“ и бул. „Цариградско шосе“, както и ул. „Самоковско шосе“ в кв. „Горубляне“ и ул. „Инж. Георги Белов“, които свързват кв. „Горубляне“ и кв. „Младост“.

Участъкът ще бъде затворен до 10-ти септември. Предвижда се разрушаване на надлеза при 40-ти км и изграждането на ново модерно съоръжение. Съоръжението е построено преди повече от 40 години и оттогава не е основно ремонтирано, изчерпало е своята годност и е опасно. Затварянето на участъка ще създаде затруднения и неудобства на жителите и гостите на София, но това е единственият начин, за да се изгради модерна, удобна и безопасна за пътуване инфраструктура на столицата.

С разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път в отсечката от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“, което стартира през октомври м. г., съществуващият двулентов път ще бъде реконструиран в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари.

С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет.

The post От днес се спира движението по Софийския околовръстен път между ж. к. „Младост“ и Горубляне appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!