BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отмениха глоба на фирмата, чиито отпадъци горяха под АМ “Струма”

Отмениха глоба на фирмата, в чието депо за отпадъци пожар повреди виадукт на АМ “Струма” при Дупница. Районен съд в Дупница отмени акт за 4000 лева на шефа на фирма “Феникс” Кольо Илиев, наложен му от общината в Дупница, след като той отказал да почисти отпадъците на терена под аутобана седмица след пожара.Решението на съда можe да се обжалва от общината, съобщи БНР.

Пожарът в депото на “Феникс“ в Дупница стана точно преди година, виадуктът беше повреден сериозно – пораженията бяха по 13 колони, три носещи греди и два еркера. Възстановяването им струва около 1,8 млн. лева. В деня след пожара 8-членна комисия на общината констатирала, че на площадката – върху два държавни и един общински терен, има хиляди тонове непочистен боклук – опаковки и блистери от фармацевтичния комбинат в Дупница.

Даден е 7-дневен срок боклукът да бъде почистен. Кольо Илиев не го направил и му е съставен акт за 4000 лева. Той обжалвал.

Съдът счита, че комисията, издала наказателното постановление не е описала обстоятелствата и фактологията, при които е констатирано нарушението по Закона за управлението на отпадъците. Както и не е уточнено дали става въпрос за изхвърлен, или за съхраняван боклук.

Проблемът кой ще почисти неизкараните и досега при виадукта над 5000 тона отпадъци – “Феникс“ или общината, не е решен и досега, година след пожара, а разследването продължава.

The post Отмениха глоба на фирмата, чиито отпадъци горяха под АМ “Струма” appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!