BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриват VII Международен турнир „Купите на Община Благоевград“ на 26 август

Шестнадесет отбора от пет държави ще се включат в VII Международен турнир по футбол „Купите на Община Благоевград“, който стартира на 26 август в областния център.

Откриването на събитието ще бъде в 20:30 часа на площад „Македония“, a по традиция парад ще представи участниците и техните треньори. Шествието ще тръгне от Съдебната палата, ще мине по улица „Тодор Александров” и ще стигне до пл. „Македония“, където ще се проведе тържествената част. Седмият международен футболен турнир за деца „За купите на Община Благоевград” e под патронажа на кмета д-р Атанас Камбитов и ще се проведе от 26 до 31 август. В надпреварата участие ще вземат спортни таланти, родени през 2004 и 2005 година.

Тази година е учредена допълнителна награда, която е в памет на спортния журналист Валери Младенов. Той оказваше безрезервна подкрепа на спортното събитие в предишните му шест издания. Община Благоевград пожелава успех на всички отбори, които участват в турнира.

Надпреварата за деца е едно от утвърдените и устойчиви събития, което събира бъдещите звезди на футбола, дава им поле за изява и стимул да тренират усърдно, за да се превърнат в новите носители на „Купите на Община Благоевград”.

Жребият, който определи групите, бе изтеглен на 6 август.
В „А“ група, за родените 2004 г., попадат ФК „Динамо Загреб“-Загреб, Хърватия, ПФК „ЦСКА“-София, България, ПФК „Левски“-София, България, „Тампа Брашов“-Брашов, Румъния.

В „Б“ група, отново за набор 2004 г., са „Цървена звезда“-Белград, Сърбия, ФК „Войводина“-Нови Сад, Сърбия, ПФК „Славия“-София, ОФК „Пирин“-Благоевград, България.
За родените през 2005 година в „А“ група са ФК „Апоел“-Никозия, Кипър, ПФК „ЦСКА“-София, ПФК „Левски“-София и „Тампа Брашов“.

В група „Б” ще се надиграват отборите на „Цървена звезда“, ФК „Войводина“, ФК „Национал 2005”-София, България и ОФК „Пирин“- Благоевград.

The post Откриват VII Международен турнир „Купите на Община Благоевград“ на 26 август appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!