BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Осъдиха мъж за шофиране след употреба на наркотици в Сандански

Окръжен съд – Благоевград наложи наказание “Лишаване от свобода” за срок от 1 /една/ година и 2 /два/ месеца на подсъдим, шофирал след употреба на високорискови наркотични вещества.

Тричленен състав на Окръжен съд – Благоевград отмени присъда на Районен съд – Сандански, с която мъж, шофирал след употреба на наркотични вещества, е признат за невиновен.

След анализ на събраните доказателства по делото, въззивната инстанция постанови нова присъда и призна подсъдимия П. М. Д. за виновен в това, че на 16.10.2018 г., около 18.55 часа, в град Сандански, по улица „Свобода”, в посока изхода на града, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, след употреба на високорискови наркотични вещества – амфетамин и тетрахидроканабинол, установена със съдебно химико-токсикологична експертиза – деяние, което е престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК.

Подсъдимият е осъден да изтърпи наказание “лишаване от свобода” за срок от 1 /една/ година и 2 /два/ месеца, при общ първоначален режим за изтърпяване на наказанието.

Освен това на П. М. Д.  е наложена „глоба“ в размер на 500 /петстотин/ лева, подсъдимият е лишен и от правото да управлява МПС за срок от 18 / осемнадесет/ месеца.

На основание чл. 68, ал.1 от НК Окръжен съд – Благоевград постанови подсъдимият да изтърпи отделно и отложеното наказание лишаване от свобода за срок от 1 година, наложено му по н.о.х.д. № 641/2015 год. по описа на РС-Сандански при общ режим.

Постановената присъда от Окръжен съд – Благоевград може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок пред ВКС.

The post Осъдиха мъж за шофиране след употреба на наркотици в Сандански appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!