BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Оставиха в ареста обвиняем за грабежа на над 5 млн. лв. от инкасо автомобил

Колин Колев, обвинен за грабеж в особено големи размери, извършен на 15 ноември 2022 г. в столицата, остава с най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“. Това определи тричленен състав на Апелативен съд – София.

Според магистратите са налице всички основания за оставянето му в ареста – обосновано предположение, че той е участвал в грабежа, въпреки че има някои разминавания в свидетелските показания.

Oсвен това повдигнатото му обвинение е за тежко умишлено престъпление, за което е предвидено наказание до 20 години затвор, а това създава опасност от укриване на обвиняемия. Съдът прие, че съществува и риск той да извърши друго престъпление, ако бъде освободен, тъй като разследването на случая е в нова фаза, предвид съвсем скорошната установяване на съпричастността на Колев към него.

Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Припомняме, че маскирани и въоръжени с автомати мъже причакаха и обраха инкасо автомобила в паркинга на столичен търговски център.

Часове след удара, в квартал „Кръстова вада” бяха намерени два опожарени автомобила, а разследването продължи една година.

От петимата участници в престъпната група двама са неизвестни, един е в затвора, защото изтърпява присъда по друго дело, Колин Колев е в ареста, а трети все още се издирва.

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: NOVA

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!