BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Опасен ли е пътят Банско-Гоце Делчев?

Пътят Банско-Гоце Делчев подвежда шофьорите, защото е равен, гладък и хубав, но коварното е, че не осигурява достатъчно сцепление, сигнализира читателят на “Дневник” Мария Ванева. Тя е пътувала по него на 24 декември следобед, като въпреки сухата настилка и температура от 12 градуса в участъка между Добринище и Господинци е видяла три самокатастрофирали коли.

“По продължение на пътя на много други места се виждаха огънати мантинели, което е показателно, че в този участък пътните инциденти не са рядкост”, казва още читателят. Тя изрази притеснения, че е възможно да става въпрос за проблем, като този предизвикал катастрофата край Своге през август 2018 г. При нея, заради неотговарящ на стандартите асфалт, автобус излезе от пътя и падна в дере, при което загинаха 20 души.

“Смятам за наложителна спешна проверка на качеството на асфалта и бързо предприемане на мерки, тъй като при мокър път и при зимни условия ще стане още по-опасно, а много хора пътуват към зимни курорти”, коментира Мария Ванева. Тя съветва да се вземат някакви междинни мерки и да има повече предупредителни знаци за опасност и по-ниски ограничения на скоростта особено преди завоите.

След запитване от “Дневник” от агенция “Пътна инфраструктура”, коментираха, че второкласният път II-19 Симитли – ГКПП “Илинден” в участъка Банско – Гоце Делчев е рехабилитиран през 2015 г. по програмата “Транзитни пътища V”. В писмения отговор се казва, че конструкцията на пътното платно е изпълнена по проект като тогава са извършени всички необходими проби и замервания. “Положена е асфалтобетонова настилка с набити битумизирани минерални фракции за увеличаване на сцеплението и намаляване на хлъзгавостта. Настилката и пътните принадлежности в участъка са в добро експлоатационно състояние”, смятат от АПИ.

Те уточняват, че по повод получен сигнал за проблеми с пътя Институтът по пътища и мостове към Агенция “Пътна инфраструктура” ще направи обследване на пътната настилка, като това ще бъде извършено при подходящи метеорологични условия и въвеждането на временна организация за безопасност на движението. Това обаче може да стане, когато настилката на пътя е суха.

The post Опасен ли е пътят Банско-Гоце Делчев? appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!