BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Окръжен съд – Благоевград взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на български гражданин, издирван с ЕЗА от Италия

Окръжен съд – Благоевград определи мярка за неотклонение “ Задържане под стража” по частно наказателно дело, образувано във връзка с Европейска заповед за арест /ЕЗА/, издадена от главната прокуратура ATOF в гр. Милано, Италия, по отношение на А. Г. И., /български гражданин/.  Искането е подадено във връзка с издирването на лицето за трафик на наркотици през границите на Холандия, България и Италия.

 

След анализ на събраните доказателства, съдебният състав, председателстван от съдия Петър Пандев, намери, че исканото лице следва да бъде задържано под стража по реда на чл. 43, ал. 3 от ЗЕЕЗА до приключване на производството по предаването му на италианските власти.

 

Съдебният състав прецени, че процесната ЕЗА е валидна, а от обстоятелствата, посочени в самата заповед е видно, че е била издадена въз основа на влезли в сила съдебни решения и касаят изпълнение на наказания „лишаване от свобода“ с остатък 5 години, 5 месеца и 6 дни. Деянието, описано в тази заповед, представлява престъпление и по българския НК.

 

В мотивите към постановеното определение от съдия Пандев е записано още, че макар лицето да е с постоянен адрес в България, съществува реална опасност да се укрие, предвид самата тежест на наложеното му наказание „лишаване от свобода“.

 

Определението може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред Апелативен съд – София.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!