BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Окончателно: Пуснаха под домашен арест прокурорския син от Перник

Софийският градски съд реши окончателно прокурорският син от Перник Васил Михайлов да бъде пуснат от ареста с по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“ в „домашен арест“.

Поради дългия период на задържане, който вече е повече от 1 година, реалната опасност от извършване на престъпление е с намалял интензитет. Освен това подсъдимият е на млада възраст и с чисто съдебно минало, има и установени по делото самоличност и адрес, мотивират решението си от съда.

„Съдът счита, че следва да се намери точният баланс между преследваните от закона цели и правата на подсъдимото лице, още повече, че мярката за неотклонение „домашен арест“ се контролира чрез средствата за електронно наблюдение“, пише в определението. То е окончателно и не подлежи на жалба или протест.

На 13.06.2023 г. по време на заседание по делото срещу мъжа от неговата защита бе поискана промяна на мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека. Състав на Софийски районен съд се съгласи с искането на защитата на подсъдимия и измени мярката му с „домашен арест“, който да се изпълнява чрез гривна със сателитно проследяване. Впоследствие обаче прокуратурата протестира определението и на 29 юни съдът отмени решението си, връщайки обратно Михайлов в ареста.

По делото срещу Васил Михайлов беше внесен обвинителен акт в съда за нанасяне на средни телесни повреди на 3 лица, леки телесни повреди по хулигански подбуди на 2 лица, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, и за закана с убийство.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!