BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Петрич ще освободи от наеми и такси за един месец ползвателите на общински имоти и терени!

От наеми и такси за месец март Община Петрич ще освободи всички ползватели на имоти и терени, общинска собственост, чиито обекти не работиха пълноценно заради въведените ограничения. Кметът Димитър Бръчков ще предложи да НЕ заплащат наеми и такси за месец МАРТ:
 Наемателите на щандове в търговската част на ГУМ – Петрич и заведенията към него;
 Наемателят на помещение – фитнес зала, намираща се в сградата на Младежки дом;
 Собствениците на заведенията, заплащащи тротоарно право за маси;
 Наематели на общински жилища
Припомняме, че от началото на годината за месеците януари и февруари бяха освободени от задължения наемателите на общински жилища, търговците в ТК ГУМ, като и ползващите общински площи пред заведения за месец февруари.
Така общинското ръководство в Петрич се надява да подпомогне малкия и среден бизнес в общината, който трябваше да преустанови работа за по-дълъг период от време. От началото на пандемията през миналата година това е третият път, в който кметът Димитър Бръчков предлага да отпаднат наемите за общински имоти и терени като част от социално-икономическите мерки на Община Петрич за минимизиране на щетите от пандемията.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!