BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Няма яснота дали българите ще могат да отидат на море в Гърция от 15 юни

Все още няма яснота дали българите ще могат да отидат на море в съседна Гърция от 15 юни, когато изтича срокът на изискването за 7-дневна карантина, наложена от гръцките здравни власти. Десетки хиляди са резервациите за почивки – от еднодневни пътувания до седмични ваканции, информира БНР.

Туроператорите от Благоевградска област са в очакване на потвърждение за отпадане на мерките заради коронавируса, но усложнената ситуация у нас е повод за сериозна тревога, споделя Здравка Чимева, която е в бранша повече от 50 години: “За съжаление все още нямаме никаква информация, имаме записвания, имаме плащания. Но в момента никой нищо не знае и нещата не са добре”.

Организираните туристически пътувания се очаква да стартират на 20 юни, но туроператорите се опасяват, че ще има удължаване на забраната.

Българските гранични власти са в готовност за увеличаване на трафика с оглед туристическите пътувания.

На граничните пунктове вече дежурят и екипи на Пътна полиция, които проверяват всички шофьори за неплатени фишове и глоби.

Очаква се това да създаде допълнително напрежение при пропускането на колите.

The post Няма яснота дали българите ще могат да отидат на море в Гърция от 15 юни appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!