BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Няма да удължават извънредното положение в Северна Maкедония

Президентът на Северна Македония обяви, че няма нужда от ново удължаване на извънредното положение в страната и посочи, че някои от мерките срещу разпространението на новия коронавирус могат да се запазят чрез приемането на закони. Освен това държавният глава призова лидерите на двете най-големи партии във властта и опозицията, СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, да се срещнат още днес и да изчистят различията си по отношение на датата на провеждане на отложените предсрочни парламентарни избори, предава скопският телевизионен канал „Алсат-М“.

„Искам да отправя обществен призив към председателите на най-голямата партия във властта Зоран Заев и най-голямата опозиционна партия Християн Мицковски да седнем още днес и да намерим изход от тази ситуация, като поставим държавните интереси над личните и партийните“, заяви Пендаровски.

В противен случай, добави президентът, може държавата да бъде тласната в политическа криза, която ще застраши европейската й перспектива и усилията за справяне с кризата около коронавируса.

The post Няма да удължават извънредното положение в Северна Maкедония appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!