BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови сондажи обезпечават водоподаването за Петрич и три села

Новите два сондажа на р. Струмешница, чието изграждане приключва, са инвестиция в настоящ и бъдещ план, за да се обезпечи нормалното подаване и достатъчно като количество питейна вода за потребителите в град Петрич и селата Митиново, Дрангово и Ръждак. „Помпена станция „Струмешница» работи като допълнителен водоизточник през сухия сезон, в случай на недостиг на вода гравитачно. Тя разполага с четири кладенци и помпи към тях. Проблемите произтичат обаче от факта, че дренажните кладенци са на повече от 40 години.
Поради тази причина продължителността на живот на кладенците е изчерпан“, обясни кметът на общината Димитър Бръчков. Те ще бъдат три пъти по-икономични като разход на ел. енергия, което ще доведе до самоизплащане на инвестицията в периода на експлоатация“, обясни кметът.
Помпите е предвидено да бъдат оборудвани със съвременни системи за контрол и дистанционно управление. Нови сондажи са предвидени и в села, инвестицията е в размер на 300 999 лева без ДДС. Общината продължава да подменя и остарели водопроводи както в града, така и по селата – където се благоустрояват улици, задължително се сменят и водопроводите.

Припомняме, че е преустановено и примитивното хлориране на подаваната питейна вода чрез нова автоматизирана хлораторна станция. Санирана е и съществуващата сграда на водохващане Луда Мара, а условията за работа, контрол и управление на процесите са подобрени значително.

The post Нови сондажи обезпечават водоподаването за Петрич и три села appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!