BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови и модерни площадки за игра на благоевградските деца

Община Благоевград изгражда нови, отговарящи на утвърдените стандарти, детски площадки, изцяло се обновяват и съществуващи такива. Кътовете за игра на открито са разположени на различни места в града и селата. Строително-монтажни дейности се извършват в ж.к „Ален мак“, където се работи по  3 детски площадки. В квартал „Грамада“ и село Рилци се изграждат по 2 броя площадки. Детски площадки ще има и в селата Падеш и Покровник, в кв. „Струмско“ (ул. „Броди“ 40), както и в междублоковото пространство при ул. „Александър Стамболийски“, до сладкарница „Горска поляна“.

Голяма част от площадките са по заявено желание на  жители, в рамките на кампанията „ТИ ПРЕДЛОЖИ! КМЕТЕ, НАПРАВИ!“. Новите места за игра ще бъдат съобразени изцяло с изискванията за безопасност. Ще бъдат поставени ограда и ударопоглъщаща настилка.

Всяка от детските площадки ще бъде оборудвана с разнообразни  съоръжения. Освен с уреди за игра, съобразени с възрастта на децата, на площадките ще има пейки и кошчета за удобство на придружителите.

През настоящата година предстои изграждането и на спортни площадки на територията на Благоевград.

Обособяването на кътове за игра и спорт е сред основните приоритети на кмета д-р Атанас Камбитов, а целта е да се създадат подходящи условия за малките и младите жители на общината.







The post Нови и модерни площадки за игра на благоевградските деца appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!