BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нова специалност и нови преподаватели в Американския университет в България

aubg_Skaptopara

Студенти, преподаватели и служители се събират на годишния пикник на 3 септември, за да поставят началото на занятията

Новата академичната година в Американския университет в България (АУБ) ще бъде открита на 3 септември от 18 ч. край моравата на студентски център „Америка за България“. Студентите ще бъдат приветствани от вр.и.д. президент на АУБ д-р Дейвид Еванс. От тази есен АУБ разширява портфолио си с академичната програма „Физика“, която студентите ще могат да изучават като специалност или подспециалност в зависимост от техните предпочитания. Нововъведeнието е продиктувано от потребностите на пазара на кадри и идеи в България, региона и света. Програмата цели да развие у студентите солидни познания и аналитични умения, както и способността им да прилагат разнообразни математически модели към природните явления. Новата научна лаборатория, която отвори врати в АУБ миналата година, ще бъде от важно значение за програмата.

Освен нова специалност, в АУБ започват работа и нови преподаватели. Джоди Хилтън е независим фотожурналист и репортер с интереси в областта на миграцията и човешките права. Нейни снимки са били публикувани в изданията Newsweek, New York Times, Wall Street Journal, Financial Times и др. Винсент Казер е автор и преподавател по английски език и по академично и творческо писане. Натрупал е опит в различни държави, сред които Украйна, Ирак и Колумбия, както и в различни американски щати. Красен Кръстев е специалист в сферата на графичния дизайн, вкл. типография и книгопечатане. Работил е в България и чужбина, а негови изложби са показвани както у нас, така и в Белгия, Германия, Нидерландия, Русия, Чехия и Швеция. Аглика Спасова има над 10-годишен опит в изобразителното изкуство и графичния дизайн. Много от проектите ѝ са показвани в националните медии.

През тази година обучението си в университета започнаха близо 280 първокурсници, 98% от които получиха стипендии и финансова подкрепа от АУБ заради изключителните си академични постижения. За студентите учебната година започна със Седмицата на ориентацията, чрез която биват приобщени към общността на АУБ и живота в модерния кампус в Благоевград. Когато завършат обучението си, те ще получат двойна диплома – призната както в Европа, така и в САЩ.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!