BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нова жп спирка е изградена в Горна баня

С пускането от 24 април (събота) на продължението на метролиния №3 до Горна баня в експлоатация влиза и новоизградената жп спирка Горна баня, на която по постигната договореност между БДЖ, ДП НКЖИ, Столична Община и „Метрополитен” ЕАД, ще спират всички влакове пътуващи по направлението между София и Перник. По този начин ще бъде създадена удобна връзка между влак и метро за пътуващите от цяла Югозападна България (регионите Петрич, Благоевград, Дупница, Кюстендил, Радомир и Перник).

Директната връзка на влаковете с метрото на жп спирка Горна баня значително ще облекчи трафика в централните райони на София и е удобна възможност за клиентите на БДЖ за директен превоз към всички възлови точки на столицата с изградената мрежа на „Метрополитен” ЕАД.

Това ще бъде и още една възможност за пътуване на всекидневно придвижващите се до работните си места от по-малките населени места, чрез която се цели привличането на повече клиенти към използването на екологосъобразния железопътен транспорт и намаляване отделянето на вредни емисии в големите градове.

The post Нова жп спирка е изградена в Горна баня appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!