BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На форум обявяват учителите – победители в национален конкурс, учителка от Дупница сред лекторите на събитието

sbu_-лого_2016

Синдикатът на българските учители съвместно със Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия” и Фондация „Устойчиво развитие за България”, под патронажа на Министерство на образованието и науката, организира от 26 до 31 август събира на среща педагози от цялата страна, за да дискутират извънкласните и извънучилищните дейности, като средство за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците.

От Синдиката на българските учители съобщиха, че форумът е заключителният етап от едноименния конкурс на тема „Хуманистична образователна среда в образователните институции за формиране на нравствени и духовни качества у децата и учениците”, който се провежда за шеста поредна година по негова инициатива.

В тазгодишния се очаква да вземат участие над 250 учители и специалисти, работещи в сферата на извънкласната дейност от детската градина до дванадесети клас, от центровете за личностно развитие и приобщаващото образование, както и директори, експерти по образование, преподаватели и студенти от педагогически факултети на висши училища у нас. Те ще имат възможност да споделят  опит, да изразят лична позиция и да предложат авторски решения на част от проблемите в реалната практика.

, старши учител в Професионалната гимназия „Акад. Сергей Павлович Корольов“ в град  Дупница е единственият учител от Югозапада, който е сред лекторите на форума. Темата на нейното изложение  е „Моето верую в житейския път на учителя“ – „Учителят вярва – вярвайте му и вие“

Кулминация на събитието ще бъде тържествената церемония по награждаването на отличените в конкурса лично от Красимир Вълчев, министър на образованието и науката.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!