BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На ГКПП – Кулата: Гърците тестват всички, чийто QR код започва с цифрите 1 и 3

Отново опашка от автомобили на ГКПП „Кулата – Промахон”. Колоната към 8 часа сутринта е около 3 километра. Повече са румънските туристи, пътуващи към южната ни съседка, пише в. Струма. По-малко са тези от България и Сърбия.

През тест за коронавирус на граничния пункт преминават пътуващите, чийто предварително генериран QR код започва с цифрите 1 и 3. Това е решение на гръцките власти.

От 14 юли южната ни съседка въвежда нови мерки за влизане на всички граждани през ГКПП „Кулата-Промахон“ – изискване за предоставяне на отрицателен резултат от PCR тест за коронавирус. Тестът трябва да е направен не по-рано от 72 часа преди пристигането на границата. Продължава да е в сила и задължителното изискване всички пристигащите в страната да са попълнили формуляр за локализиране на пътници (PLF) в срок от най-малко 24 часа преди влизането им в Гърция.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!