BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Национален университетски шампионат по хокей ще се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“

 

На 2 декември 2023 г. от 10:30 ч. в спортната зала на Югозападния университет ще се проведе Деветият университетски национален шампионат по хокей, организиран от Асоциацията за университетски спорт „Академик“. В спортното събитие участие ще вземат студенти от четири университета – ЮЗУ „Неофит Рилски“, НСА „Васил Левски“ – София, МГУ „Св. Иван Рилски“ – София и Тракийския университет – Стара Загора.

Югозападният университет ще участва в шампионата с мъжки отбор по хокей, който е съставен от студенти от специалност „Спорт“ – треньор по вид спорт (футбол, борба), студент от Природо-математическия факултет и студент от специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание и спорт“.

Треньор на отбора и ръководител на събитието към Асоциацията за университетски спорт е ас. д-р Вероника Георгиева, преподавател в катедра „Теория и методика на физическото възпитание“ към Факултета по педагогика на Югозападния университет.

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!