BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мъж от Северна Македония е задържан за контрабанда на марихуана през ГКПП “Гюешево”

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил гражданинът на Северна Македония С.Д. е задържан за срок до 72 часа по водено срещу него производство за контрабанда на наркотични вещества през българската граница.

Разследването по случая е започнало на 28.03.2021 г., след като на ГКПП Гюешево митнически инспектор от отдел „Борба с наркотрафика – Югозападна“ в Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“, по метода „анализ на риска“, селектирал влизащ в страната лек автомобил м. „Мерцедес“. Водачът на превозното средство с косовска регистрация – С.Д., заявил, че преминава през България транзитно, като крайната му дестинация е Турция.

В хода на проверката митническите служители са демонтирали задните седалки на автомобила и са установили специално пригоден тайник в резервоара. В него са били открити 17 пакета. При извършения полеви наркотест съдържащото се в тях вещество е реагирало положително на коноп (марихуана). Общото тегло на дрогата е 4,757 кг.

С постановление на разследващия орган С.Д. е бил привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК – пренасяне през границата на страната на високорискови наркотични вещества. За него законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

Към настоящия момент е установено, че обвиняемият е осъждан в Северна Македония. Предстои Окръжна прокуратура – Кюстендил да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

The post Мъж от Северна Македония е задържан за контрабанда на марихуана през ГКПП “Гюешево” appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!