BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

МОН предлага присъствено да се обучават по пет випуска

Министерството на образованието и науката предлага на здравните власти при спазване на противоепидемичните мерки и принципа за невзаимодействие между паралелките, присъствено в училище да се обучават по пет випуска от прогимназиален и гимназиален етап едновременно, вместо досегашните три, съобщиха от пресслужбата на МОН.

В графика за ротация на класовете от 10 май към учениците от 5, 9 и 12 клас в училище да се върнат и тези от 6 и 11 клас, предвижда МОН. Според графика за следващото редуване, което е от 17 май до 4 юни, в училище ще се обучават 6, 7, 8, 10 и 11 клас.

Присъствено ще продължат да учат и учениците от начален етап, както и тези, които се обучават в слети паралелки и в такива, които са единствени за съответния клас на училището.

Класовете, които при редуването не попадат в графика за присъствено обучение, продължават да учат в електронна среда от разстояние.

Окончателното решение ще бъде разписано в заповед на министъра на здравеопазването, а графикът за обучение в електронна среда в заповед на министъра на образованието и науката.

The post МОН предлага присъствено да се обучават по пет випуска appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!