BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Младите хора в Гоце Делчев имат бъдеще в своя роден град

1 (5)

В интересна и много аргументирана дискусия се превърна младежката среща на тема „Какво е бъдещето на младите хора в България и защо трябва да останат в родния си град?“ На срещата присъстваха народният представител Иван Ченчев – заместник-председател на Комисията по младежта в Народното събрание, Богдан Боцев – народен представител от Благоевградския избирателен район, Ваня Маникатева – заместник-председател на Младежкото обединение на БСП, областният лидер на БСП – Благоевград и председател на Общинския съвет на партията в Гоце Делчев Валери Сарандев, кандидатът за кмет на община Гоце Делчев Владимир Москов и кандидати за съветници от листата на Коалиция „БСП за България“.

Пред присъстващите кандидатът за кмет на община Гоце Делчев Владимир Москов представи приоритетите в неговата управленска програма, свързани с младите хора. „Както досега, така и занапред, ако получим доверието на хората, вратата на общината ще бъде отворена за всеки един човек, който има мнение, идея, проблем или въпрос. За мен позицията и предложенията на младите хора са изключително важни, защото те са тези, на които разчитаме. За да живеят по-добре и да се чувстват спокойни и реализирани в собствената си страна обаче, е нужна държавна политика“, категоричен бе Владимир Москов. На местно ниво се прави, каквото е възможно, но то не е достатъчно. Той даде като добър пример фондът за подпомагане на млади-лекари, на които предстои специализация. Практиката е създадена в община Гоце Делчев преди няколко години и работи изключително успешно, като към момента повече от 10 млади лекари се възползват от нея, след което ще започнат работа в общинската болница.

5 (3)

Народният представител Иван Ченчев също бе категоричен, че една от основните причини младите хора да напускат България и да търсят реализация в чужбина, е липсата на адекватна държавна политика. „Бизнесът и учебните заведения трябва да си сътрудничат. Защото основният проблем на бизнеса е, че няма квалифицирани кадри, а в същото време огромна част от младите хора, които са придобили образование нямат работа. Причината е, че се набляга на специалности, които не са търсени в България“, коментира Иван Ченчев.

3 (6)

Присъстващите на срещата млади хора бяха категорични, че са избрали да останат в Родината и в родния си град, защото виждат своето бъдеще тук. „Аз съм най-младият кандидат в листата на БСП в община Гоце Делчев. Все още съм студент, но след като завърша ще се върна тук, ще работя в моя роден град. Апелирам това да направят и моите връстници, да бъдем полезни с нашите знания и умения на града“, заяви кандидатът за общински съветник Любен Димитров. Друг от кандидатите – д-р Ангел Тонгов, обясни колко добре работи програмата за подкрепа на млади лекари в община Гоце Делчев. „След като се дипломирах заваляха предложения за работа от най-различни страни. Аз обаче избрах България, и по-точно реших да се върна тук, а подкрепата, която ми бе оказана от общинското ръководство за да получа специалност по педиатрия, бе изключително важна за мен“, подчерта д-р Тонгов. „Бих посочил много повече от 10 причини да остана да живея в моя роден град и може да сте сигурни, че парите са на последно място. Имам прекрасно семейство, деца и родители, страхотни приятели. Живея в наистина чудесен град, в който има изключително добри училища за децата ми. Имам добра работа и получавам добри доходи“, сподели Петър Янев – кандидат за общински съветник от листата на БСП. Своя добър пример даде и Иван Геров, който също е сред кандидатите за общински съветници от листата на Коалиция „БСП за България“ в Гоце Делчев. „Когато преди 15 години пред мен стоеше дилемата дали да се върна в родния си град или да замина за чужбина, дори и не съм си представял, че в момента фирмата ми ще бъде сред водещите 6 в страната в своя бранш. Наистина е много трудно да правиш бизнес „на светло“ в България, но аз съм избрал този път. Бизнес средата в нашата община е добра – изградена е необходимата инфраструктура, общината оказва всякаква помощ. Ако един млад човек има желание да успее, образова се добре и работи много, няма как това да не се случи“, категоричен бе Иван Геров.

4 (2)

Трябва да останем в България защото сме й нужни. Защото преди да искаш нещо трябва да дадеш. Всеки от нас носи патриотизма в сърцето си и ясно си дава сметка, че камъкът си тежи на мястото и по-добро място от Родината няма“, заяви народният представител Богдан Боцев.

След ползотворната и много интересна дискусия, младите хора изразиха убеждението си, че община Гоце Делчев е добро място за живот и то трябва да продължи да се развива все така успешно.

За да се случи това, изборът е само един – кандидатите на „БСП за България“, които са под номер 56 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!