BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Министър Ангелов: Въвеждаме електронна рецепта и електронно направлениe до края на годината

„Един от приоритетите, които си поставих като министър на здравеопазването, е в края на годината електронната рецепта и електронното направление да са факт и имам пълното уверение от всички участници в процеса, че ще успеем.“ Това каза здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той присъства на Деветия конгрес на Националната пациентска организация, по време на който беше обсъдено устойчивото здравеопазване в България. Събитието се проведе в онлайн формат.

В хода на дискусията министър Ангелов посочи, че времето не е подходящо за дълбока реформа на здравната система. Сега тя работи на сто процента и под пълна пара и е немислимо да се започват кардинални промени, каза още той.

По повод дефицита на специалисти по здравни грижи за лечебните заведения проф. Ангелов отбеляза, че всеки едни университет, който увеличи броя на местата за обучение по тази специалност, ще може да ползва допълнителен тип финансиране, а студентите, които учат по това направление, ще получават двойни стипендии.

„Знам, че има много проблеми за решаване. На първо време трябва всички заедно да се справим с предизвикателствата на пандемията от COVID-19, но това не означава, че сме оставили на заден план останалите пациенти. Не сме загърбили и грижата за хората с хронични заболявания, защото няма нищо по-важно за нас от това да съхраним здравето и живота на българските граждани“, каза в заключение министър Ангелов.

The post Министър Ангелов: Въвеждаме електронна рецепта и електронно направлениe до края на годината appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!