BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Магнитна буря удря Земята през почивните дни

1492798624-solar-flare-67532-960-720

 

Причина за геомагнитното смущение е високоскоростен слънчев вятър

Магнитна буря се очаква да удари Земята в последния ден на август. Предупреждението е на Центъра за прогнози на космическото време към Американската национална агенция за изследване на атмосферата и океаните. Причина за геомагнитното смущение е високоскоростен слънчев вятър. На този етап прогнозата е за лека магнитна буря (G1).

Справка в Руската лаборатория за изследване на слънчевата активност към Института “Лебедев” показва, че геомагнитната атака ще започне вечерта на 31 август, когато планетарният индекс ще е със стойност 4 по 10-степенната скала. На 1 септември се очаква кулминацията на бурята. Индексът може да скочи до степен 5-6.

Слабите геомагнитни бури се усещат предимно от хората с проблеми на сърдечно-съдовата система, обясняват лекари. Възможни са сърдечни спазми, замаяност, главоболие и липса на концентрация. Смущенията в магнитното поле могат да въздействат и на хора с психични разстройства.

При подобни ситуации понякога има и колебания в електроенергийната мрежа. Уязвими са и спътниците, осигуряващи навигационна информация./nova.bg

1567050138 1567050150

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!