BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ликвидиран е пожарът, който възникна в склад за вторични суровини в Дупница

снимка: БГНЕС

Ликвидиран е  пожарът, който възникна на 13 август в склад за вторични суровини в Дупница.Той се разви извън пределите на склада и обхвана площ от 1200 дка сухи треви, храсти, лесонепригодни площи. Огънят е унищожил 400 бали фураж, паянтова постройка. Екипите, участвали в гасенето на пожара, са спасили от унищожаване 8 сгради, 20 дка лозе, автосервиз, подстанция на жп транспорт, склад и мостово съоръжение. Дежурна оперативна група на РУ Дупница е извършила оглед на място, започнато е досъдебно производство за изяснявне на причините за възникването на пожара и размера на нанесените щети, уведомен е дежурен прокурор.

Пожарите в горски фонд в местността „Кършия“ в Дупница, възникнали на 13 и 14 август са причинени поради запалено стърнище. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при небрежно боравене с открит огън е причинен пожар в сухи треви и храсти в с. Ресилово, огънят е обхванал площ от 30 дка, пожарът е гасен от 2 противопожарни екипа на РСПБЗН – Дупница, изкоряло е купе на лек автомобил „Фолксваген“, спасени са сграда и 2 леки автомобила.

The post Ликвидиран е пожарът, който възникна в склад за вторични суровини в Дупница appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!