BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Леонардо ди Каприо дарява 5 млн. долара за справяне с пожарите в амазонската джунгла

"Before The Flood" New York Premiere

Парите ще бъдат разпределени между пет бразилски организации

Организацията “Алианс за планетата”, която е подкрепена от световноизвестния актьор Леонардо ди Каприо, ще дари 5 млн. долара за справяне с пожарите в Амазония и спасяването на гората, предаде “Варайъти”. В неделя беше учреден т.нар. “Фонд за амазонската джунгла”. Целта му е да подпомага местното население в усилията им да защитят и опазят дъждовната гора.

Парите ще бъдат дарени на пет бразилски организации. Според данните събрани от “Алианс за планетата” към момента се съобщава за над 72 хил. пожара в джунглата на Амазония. Това е огромно увеличение в сравнение с миналогодишния брой от 40 хил. пожара, като много организации посочват като причина обезлесяването на района.

Пожарите предизвикаха масово недоволство в социалните мрежи, като много знаменитости се обявиха в защита на амазонската джунгла.

“Най-голямата дъждовна гора в света е важно парче от решението на глобалните проблеми с климата. Без Амазония не можем да спрем затоплянето на Земята”, написа Ди Каприо в “Инстаграм”. “Алианс за планетата” беше основана през юли от Леонардо ди Каприо. Целта на организацията е да се справи с климатичните промени с помощта на независими организации и учени.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!