BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

КПКОНПИ запорира сметки и имоти на председателя на ОбС- Благоевград Радослав Тасков

Окръжен съд – Благоевград е запорирал всички сметки на председателя на Общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков и е наложил възбрана върху всякакви разпоредителни сделки с негови имоти. Това е станало на 28 февруари т.г. и е по искане на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество във връзка с гражданско дело 156/2022 г., заведено от антикорупционния орган срещу Тасков и съпругата му Албена Таскова.

Самото определение е засекретено и фигурира на страницата на Окръжен съд – Благоевград само като дата и номер на делото. Процесът срещу сем. Таскови още не е разпределен чрез системата за случайно разпределение на съдиите, която от години е въведена от Окръжен съд – Благоевград.

Според източници Тасков е разследван от КПКОНПИ в продължение на 1,5 г., викан е на разпит в София, правена е щателна проверка на всичките му имоти, които, според коментарите в града, са над 10. Искането на КПКОНПИ за обезпечителната мярка е заради установено несъответствие между доходи и имущество.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!