BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кои са водачите на “ Демократична България“, с които коалицията тръгва на избори за третии път

Снимка: БГНЕС

За разлика от предишните избори съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов няма да води листа в столичния 25 многомандатен избирателен район (МИР), където е т.нар. лидерска битка. Той се кандидатира срещу бизнесмена от ДПС Делян Пеевски във Велико Търново, както отново е водач и на листата в Пловдив-град срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Водач на обединението в 25 МИР е съоснователят на родителската дигитална платформа „Майко Мила“ Елисавета Белобрадова, която на 11 юли събра 7805 преференции – повече от личните гласове за Бойко Борисов, и от неизбираемото десето място в 23 МИР се пренареди и влезе в парламента.

Другите двама лидери Атанас Атанасов и Владислав Панев – съответно в 23 и 24 МИР. Другият съпредседател на „Зелено движение“ Борислав Сандов е втори в листата в 25 МИР, но ще води и листата в Монтана, а не в Смолян, както преди. В Смолян този път води разследващият журналист Зарко Маринов.

В 23 МИР в София след Атанасов са изборният експерт Антоанета Цонева, Петър Маринов от ДСБ, юристът Надежда Йорданова, икономистът Георги Ганев и певецът Васил Гюров. В 24 МИР след Панев са общинският съветник Иво Божков, Ивайло Мирчев от „Да, България“, бившият лидер на СДС Мартин Димитров и педиатърът Таня Андреева, а последна е общинският съветник Марта Георгиева. След Белобрадова и Сандов в 25 МИР са пулмологът Александър Симидчиев, бившият районен зам.-кмет Бонка Василева и бившият депутат Петър Славов.

Всичко, което трябва да знаете за:

В София-област водач за първи път е софтуерният инженер Божидар Божанов от „Да, България“. Досега там водеше пулмологът Александър Симидчиев. В Шумен водач този път е адвокат Полина Велчева.

Промени начело на останалите листи в сравнение с изборите на 11 юли няма. В Бургас първи в лисата отново е Ивайло Мирчев, а във Варна – музикантът Стоян Михалев. Актьорът Веселин Калановски пак води листата в Ямбол.

Изборният експерт от „Да, България“ Антоанета Цонева отново води листата в Пазарджик, а дипломатът Стефан Тафров – в Русе. В Пловдив-област водач отново е експертът по сигурност Велизар Шаламанов. В Плевен водач остава председателят на сдружение „Достойнство на един народ“ Найден Зеленогорски. В Благоевград водач отново е юрист Иван Димитров, който бе и депутат в 45-ия и 46-ия парламент.

В Стара Загора водач на листата остава юристът конституционалист и преподавател в Софийския университет Атанас Славов, а в Хасково – бившият общински съветник от Димитровград, местен лидер на ДСБ, досегашен депутат и собственик на аптека Катя Панева. В Перник отново първа е Зорница Стратиева, а в Сливен – зам.-председателят на ДСБ и досегашен депутат Димитър Сяров.

Начело на листата в Кърджали отново е журналистът Вилдан Байрямова. В Кюстендил листата отново води художникът и музикант Николай Табаков.

Във Видин водач отново е адвокат Любен Иванов, във Враца – областният председател на ДСБ Владислава Лакова, в Добрич – био земеделският производител и досегашен депутат Албена Симеонова, а в Ловеч – политологът Свилен Андреев.

В Търговище водач отново е докторантът по икономика Илина Мутафчиева, а в Габрово – общинският съветник Ивелин Стоянов. Първи в Силистра е адвокат Златко Куртев, а в Разград – инженер Иво Димитров.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!