BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кандидат-купувачът на „ЧЕЗ България”: Ще работим за намаляване цената на тока

btvnovinite

btvnovinite

,,Еврохолд” чака одобрението на КЗК, за да финализира сделката

Чрез инвестиции в нови технологии ще задържим цената на тока и дори е възможно тя да бъде намалена. Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин” председателят на Надзорния съвет на „Еврохолд” Асен Христов. Инвестициите ще помогнат за намаляване на загубите – технологичните и от кражби, уточни той.

Компанията е вторият кандидат-купувач за активите на „ЧЕЗ България”, след като пропадна сделката с „Инерком” на Гинка Върбакова.

Наскоро от чешкото дружество обявиха, че ако и този път сделката не бъде одобрена, те ще останат още пет години у нас. ЧЕЗ не са размислили, просто предупреждават, че трети опит няма да има, коментира Асен Христов. По думите му КЗК би трябвало да излезе с положително становище, тъй като „Еврохолд” нямат друг подобен бизнес.

Според Христов от полза за България ще е български инвеститор да купи „ЧЕЗ България”. Той беше категоричен, че няма протекции върху сделката от политическо лице у нас.

Източник:btvnovinite

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!