BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Как да гарантираме сигурността онлайн? Обучение за журналисти и граждански активисти в Благоевград на 23 април 2021 г.

Коалицията за медийна грамотност организира обучение по киберсигурност за журналисти и граждански активисти от Благоевград и околността. Обучението се провежда в рамките на проект “SMART – регионални общности” с подкрепата на програмата за малки грантове Alumni TIES на Държавния департамент на САЩ. То ще се състои на 23 април и е с продължителнос три часа – между 9.30-12.30 ч. Обучението е част от кампанията “Дни на медийна грамотност 2021”.

Мястото на провеждане на обучението в Благоевград предстои да бъде уточнено. В случай, че епидемичната ситуация не позволява провеждането му на живо, то ще се състои онлайн. Необходима е регистрация и потвърждение от страна на участниците на имейл events@gramoten.li най-късно два дни преди провеждане на събитието.

Програма на обучението:
● Видове киберпрестъпления (кражба на самоличност, фишинг, PUP, измамни съобщения и др.) и начините да се защитим от тях
● Уязвимост и настройки на браузърите
● Основните принципи за сигурност при сърфиране в интернет
● Какво са бисквитките и трябва ли да ги приемаме безрезервно?
● Как да управляваме сигурно нашите пароли в онлайн пространството?

Очаквани резултати:
В края на обучението всеки участник ще е запознат с основните рискове в онлайн пространството и ще има възможността да набележи мерки, които да предприеме, за да гарантира киберсигурността си според своите нужди.
Борислав Георгиев завършва психология в университета в Страсбург, Франция, през 2008 г. От тогава работи по проекти като организационен консултант както в бизнеса, така и в гражданския сектор. От 2008 г. е част от екипа на АЕЖ България, като е ангажиран предимно с проекти, свързани с медийната грамотност и развиването на конкретни умения сред общността от журналисти в България.

Медиен партньор на събитието е сайтът blagoevgrad-news.com – свободно развиващ се информационно-аналитичен сайт. Blagoevgrad-news.com е електронно издание, което зависи само от главния си редактор Мариета Димитрова. Съществува в мрежата от 12 август 2014 г. Политиката на сайта е да бъде обективен и да не печели от страданията на хората. Ние печелим доверието на читателите с актуални и обективни новини, разследвания и коментари по актуални теми. В максимално широк спектър е обхванато и информационното съдържание благодарение на екипа на сайта.

Коалицията за медийна грамотност обединява организации в областта на образованието, журналистиката и гражданското участие, академични представители и експерти по медийна грамотност. Коалицията работи за цялостно интегриране на медийната грамотност в образователния процес и повишаване на медийната грамотност в обществото.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!