BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Какво трябва за знаете при ползването на туристически услуги

no-image

Най-важното при предлагането на туристическа услуга е да се спазват правилата, заяви председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов по Нова телевизия, където бе поканен да коментира някои от казусите през настоящия летен сезон. По думите му туристическият продукт в България не е лош, но търговците трябва да полагат повече усилия да не допускат грешки, защото понякога с изолирани случаи в публичното пространство се създава впечатлението, че все нещо не достига.

 „Когато има екстравагантни услуги, включени в асортимента на предлаганото в „менюто” на заведение, те трябва да бъдат обявени, за да е законно да се вземат пари за тях. Друг е въпросът доколко е състоятелно. Едно е – както през миналия сезон говорихме за такса „празен стол” – да таксувате някой, който е отменил резервацията, защото се намира на площад „Сан Марко” във Венеция и там се резервират места три месеца предварително, а друго е, когато резервацията е направена два часа преди посещението и просто на някой му се е наложило нещо и той не е успял да дойде”, каза Маргаритов по повод случая от вчера с плажния бар в Крапец и таксата „зареждане на телефона”.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!