BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ИТН, ГЕРБ и БСП влизат в сблъсък за Благоевград

Изключително интригуващ сблъсък между кандидати на „Има такъв народ“ (ИТН), ГЕРБ и БСП ще се състои на частичния вот в Благоевград. През уикенда формацията на Слави Трифонов се регистрира в ЦИК за участие, а почти сигурно претендентът й ще бъде бившият общински съветник и депутат в краткия парламент през април Илко Стоянов. В средата на миналата седмица ГЕРБ подкрепи председателя на общинския съвет Андон Тодоров. Зад него застана и силната в региона ВМРО. По-рано БСП даде рамо на досегашния кмет Румен Томов.

Засега официално регистрирани са Тодоров и Томов като независими кандидати, а инициативен комитет издига и местната общественичка Людмила Костадинова. Най-вероятно кандидат на „Демократична България“ ще е лекарката Виктория Каракостова.

Изборите ще се проведат на 27 юни. Най-вероятният втори тур ще се проведе точно седмица преди предсрочния парламентарен вот.

Освен партийно, изборите в Благоевград са от значение и заради машинното гласуване. Градът е полигонът, на който ще бъде тествано то във варианта, разпореден от новия Изборен кодекс. В общината има 150 секции, като само в 15% от тях вот ще се упражнява по традиционния начин.

 

 

 

Източник: Сега

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!