BulgarianEnglishFrenchGermanGreek
Facebook

Интензивни валежи и гръмотевици: НИМХ обяви жълт и оранжев код във вторник

Днес ще бъде предимно слънчево. Следобед облачността от запад ще се увеличава, а вечерта в западните райони ще започнат валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от югоизток, който вечерта в западната част от Дунавската равнина ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София – около 28°. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Оранжев и жълт код са в сила за утрешния ден.

Оранжев код за интензивни валежи и гръмотевици е обявен за областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян. 

Жълт код е в сила за Монтана, София област, София град, Враца, Пловдив, Ловеч и Кърджали.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от югоизток. Максимални температури ще са 24°-27°. Температурата на морската вода ще е  25°-26°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Следобед от запад облачността ще се увеличава и вплътнява, и вечерта в западните масиви ще започнат валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен, по билата – запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра – около 14°.

През нощта срещу вторник и във вторник валежи, временно интензивни и значителни по количество, на места придружени с гръмотевици, ще има в Западна България. Вятърът там ще се смени със север-северозападен, а дневните температури ще са 20°-23°. Над Източна България облачността ще е значителна, все още без валежи. Вятърът там ще остане югоизточен и температурите ще достигат 28°-30°. В сряда значителни валежи ще има на много места из цялата страна, а в източната половина ще са с гръмотевици. Температурите и в Източна България ще се понижат и максималните ще са предимно между 21° и 26°.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!