BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Млада майка с левкемия се нуждае от средства

Млада жена се бори с остра левкемия. 33-годишната Таня Чопакова от Петрич е диагностицирана с болестта преди по-малко от месец, а за лечението й в чужбина е нужна огромна сума, с каквато семейството й не разполага.

В края на август жената внезапно се почувствала зле. Близките й първоначално се притеснили, че отново е повалена от коронавирус, защото преди няколко месеца симптомите били същите, предава NOVA.

„Започна да кашля. Имаше температура, боляха я мускулите. Беше много отпаднала”, каза отец Никола Чопаков. Таня излиза в болничен. За да се установи състоянието й, си прави си пълна кръвна картина. И тогава става ясно, че организмът й е сериозно засегнат.

„Всички стойности бяха или нагоре, или надолу. Нямаше един показател, който да е в норма”, разказа отецът. С резултатите от изследването Таня и Никола отиват в столична болница, където се срещат със специалист.

„Изпрати ни в болницата по хематология. Диагностицираха я с остра левкемия. Целият ни живот мина пред очите ни като на кино”, сподели мъжът.

Таня понася много зле първите химиотерапии. Лекарите опитват да я стабилизират, за да е в състояние да бъде транспортирана в болница в Германия. Семейството й обаче не разполага със средства за лечение там.

„Само трансплантацията на костен мозък е 120 000 евро. Не говорим за квартири, преводачи и т.н. Молитвата е най-важна. Както Господ ще й помогне, така никой от нас не може”, каза още той.

Таня има две деца – момче на 8 години и момиче на 12. Те се срещат с майка си само в болничната стая. Заради болестта и терапиите, жената се затруднява да говори. Единственото, за което има сили, е просто да прегърне тези, които обича най-много.

В момента лекарите правят всичко възможно да стабилизират Таня, за да може тя да издържи пътуване до Германия. За Никола и двете им деца остават молитвите и надеждата.

Ако желаете да помогнете на Таня, може да дарите средства по следните банкови сметки:

IBAN: BG75FINV91502015874504

Титуляр: Фондация „Заедно можем повече“

Банков код: FINVBFSF

БАНКА: ПИБ АД

Телефон на отец Никола 0896180535

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!