BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Здравният министър: Лъжа е, че областни градове ще бъдат затваряни с КПП-та

Грозна лъжа е, че в областните градове ще бъдат изградени КПП-та и държавата ще бъде затворена. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Ангелов на брифинг в Кюстендил днес.

Той обясни, че Министерството на здравеопазването и държавните здравни власти следят всички цифри за разпространението на коронавирусната инфекция. Те са общо достъпни за медиите и за обществеността, всеки може да ги види както на Единния информационния портал за коронавируса, така и на сайта на Европейския център за контрол на заболяванията.

Министър Ангелов беше категоричен, че решенията, които се взимат от държавата, са напълно прозрачни и са мотивирани на базата на общодостъпните данни.

„Тези сайтове, които разпространяват тази грозна лъжа, го правят абсолютно осъзнато и целенасочено, като злоупотребяват със страховете на бъларските граждани. Това е абсолютно недопустимо“, подчерта министърът.

Проф. Ангелов недвусмислено заяви, че единствените мерки, които гражданите трябва да спазват, са честото миене на ръце, спазването на разстояние един от друг и носенето на маска на закрити публични места.

„Други мерки няма“, посочи той.

The post Здравният министър: Лъжа е, че областни градове ще бъдат затваряни с КПП-та appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!