BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Затрупаните в тунел „Железница” са извадени живи

снимка: БГНЕС

И тримата затрупани при срутването в тунел „Железница” на магистрала „Струма” работници са извадени живи са откарани в две болници в Благоевград с политравми, предаде БГНЕС. На място е кметът на Благоевград и областният управител. Очаква се регионалният министър Петя Аврамова също да пристигне.

Първоначално беше съобщено за четирима пострадали. В позиция изпълнителят на обекта – обединението ДЗЗД „АМ СТРУМА ТУНЕЛ 2018“, в участват „ДЖИ ПИ ГРУП“ АД, „ГЛОБАЛ КЪНСТРЪКШЪН“ ООД и „ВИА ПЛАН“ ЕООД, съобщи, че пострадалите са трима.

Срутването в тунела е станало в лявата тръба на южния изход. Тунелът „Железница” се строи в момента. 2 километра тръби трябва да свържат северната с южната част, които трябва да се срещнат по средата. На този етап пробиването е на около 400 метра от северната страна, горе долу толкова е и от другата Срутването е станало от южната страна, откъм самата Железница.

“Железница” трябва да е най-дългият у нас автомобилен тунел с дължина 2.2 км. До момента са прокопани общо 850 метра. Според регионалния министър Аврамова, която насроко беше на инспекция на място тунелът трябва да е готов догодина.

Стойността на договора е 185 370 370, 37 лв. без ДДС. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

The post Затрупаните в тунел „Железница” са извадени живи appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!