BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Затопляне на времето ни очаква следващата седмица

Максималните температури в последния ден от работната седмица ще бъдат между 13° и 18°. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността по южното Черноморие.

През нощта вятърът временно ще отслабне. В по-голямата част от страната ще е ясно, но в много райони отново ще се образуват мъгли. Минималните температури и утре ще бъдат в широки граници – от минус 1° до плюс 13°. Максималните ще са почти без промяна, в сравнение с днес, между 12° и 17°. Ще духа умерен вятърът от изток-североизток, мъглите почти навсякъде, с изключение на източна България, ще се разсеят и в следобедните часове в по-голямата част от страната ще бъде слънчево.

Утре и по Черноморието преди обяд ще има ниска облачност, която в следобедните часове ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Вълнението на морето ще бъде бурно.

Слънчево ще бъде времето в събота и в планините, но и ветровито. Ще духа умерен до силен източен вятър. Максималните температури в планинските ни курорти утре ще са от 5 градуса на Алеко, до 12 в Банско, в Боровец и Пампорово – около 8 – 9 градуса.

Над Пиренейския полуостров, Средиземноморието, Западна Европа и Скандинавския полуостров времето ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд, в отделни райони значителни по количество. Предимно слънчево ще бъде времето над Централна и на места в Източна Европа, включително и над по-голямата част от Балканския полуостров. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над южните райони, а над източните и около водните басейни преди обяд ще има ниска облачност или мъгла.

У нас в неделя сутринта на много места ще се образува мъгла, която ще се задържи по-дълго, в сравнение с предишните дни и на отделни места, главно в Източна България, ще превалява съвсем слаб дъжд. В планините и планинските райони в Западна България ще бъде слънчево и сравнително топло. В началото на новата седмица ще има повече облаци, възможни са и валежи, но температурите ще се повишат.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!