BulgarianEnglishFrenchGermanGreek
Facebook

Затварят за ремонт централна улица

 

Въвеждат временна реорганизация за движението на автомобили по централна улица в Благоевград. Ограничават и пешеходците по единия тротоар.

От Общината информираха, че дейностите са свързани с подмяна на водопроводна мрежа. От 1 юли е ремонтъ на западното платно на улица „Джеймс Баучер“, в участъка от кръговото кръстовище при Строителния техникум до пресечката с улица „Даме Груев“.

От понеделник се преустановява и паркирането на автомобили в участъка, а движението ще бъде пренасочено в една лента в двете посоки. Тротоарът от западната страна на улицата също ще бъде затворен за пешеходци.

С цел по-добра организация на движение, в периода от 1 до 3 юли, ул. „Даме Груев“ също ще бъде затворена за движение в участъка от ул. „Крушево“ до ул. „Джеймс Баучер“.

Ремонтът на ВиК мрежата ще бъде извършен от „БМ Груп“. Дружеството е с регистрация в село Марково. Управител е Емре Йоздемир. Защо за ремонта са пренебрегнати фирми от Благоевградско, остава тайна.

Очаква се работата на фирмата изпълнител да завърши до месец.

До края на тази седмица приключват ремонтните дейности и по подмяна на ВиК мрежата на ул. „Ванюша Валчук“ зад III ОУ, които започнаха през април тази година по проект, включен в капиталовата програма на ВиК Благоевград. Към този момент се завършват дейностите по възстановяване на тротоарите от двете страни на уличното платно. Очаква се ремонтът да реши дългогодишния проблем с амортизираната подземна инфраструктура, която създаваше предпоставки за чести аварии. Община Благоевград има готовност веднага да започне полагане и на асфалтовата настилка, за да завърши цялостния ремонт на улицата.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!