BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Засилен интерес на българите за почивка през есенните месеци в Гърция

Negotiations between Greek Government and its lenders continue in Brussels

Засилва се интересът на българските туристи към почивка в Гърция през есента. Това сочи анализ на туристическия бранш в южната ни съседка.

Туристическите агенции в Гърция отчитат засилен интерес на българите за почивка през есенните месеци. Според проучване на Института за анализ и туристическа стратегия целогодишно българите са на трето място сред туристите, които посещават южната ни съседка.

Според тур операторите най-често престоят им е в рамките на седмица. Забелязва се също, че след Северна Гърция българите вече се интересуват и за почивка на далечни острови. Избират също по-скъпи дестинации, както и все по-често луксозни хотели. Увеличените възможности за разходи за почивка се дължат на покачване на средната заплата в България и общо на доходите на българите, коментират гръцките медии.

В същото време гръцките хотелиери свалят чувствително цената на нощувките от септември, за да устоят на конкуренцията на предлаганите от Турция услуги.

През миналата година около милион и половина българи са почивали в Гърция. Очаква се тази бройка да се увеличи през тази година./БНР

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!