BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Запълнени са Covid отделенията в болниците в Благоевградска област

Covid отделенията в шестте болници в Благоевградска област са запълнени, медицинските екипи са на ръба на възможностите си, информира БНР. Студенти от факултета по здравни грижи към Югозападния университет се включват като доброволци в помощ на лечебните заведения.

130 са новите случаи на заразени с коронавирус в областта за последното денонощие, като немалка част от хората с положителни проби са приети в болница. Няма клъстерно огнище на заразата, каза д-р Веселка Мончева от РЗИ.

“Лечебните заведения имат готовност да разкрият нови Covid отделения и да пренасочат персонал към тях, тъй като от вчера са преустановени плановите операции”.

Студенти, които се обучават за медицински сестри и акушери в Югозападния университет, започнаха работа като доброволци в болниците в Благоевград, заяви заместник-ректорът доц. д-р Ицка Дерижан.

“За сега въведените рестриктивни мерки в областта няма да се променят, засилен е обаче денонощния контрол по спазването им. Макови проверки започнаха в автобусния транспорт”.

The post Запълнени са Covid отделенията в болниците в Благоевградска област appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!