BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започна изграждането на ново футболно игрище в Черниче

Започна дългоочакваното изграждане на футболно игрище с изкуствена настилка в евросело Черниче. Днес багери и самосвали започнаха работата по терена на игрището.

„След много чакане, още една наша цел ще се изпълни. Започна изграждането на изкуствен терен за футбол в селото“, коментира кметът на Черниче – Георги Стефанов, който не спести благодарностите си към народния представител Стефан Апостолов, с чиято помощ игрището ще бъде реализирано. Апостолов пък продължи с благодарството към ресорния министър Красен Кралев за оказаната подкрепа, с помощта на която ще бъде осигурено спортното игрище.

„Гордея се с това, че в Община Симитли почти няма село, в което да не е изградено подобно спортно съоръжение, което да се ползва от местните жители. Дори смея да твърдя, че едва ли в страната има друга община с толкова много спортни игрища и детски площадки.

Както съм казвал и преди – инвестицията в децата и в младежите е най-доброто нещо, което може да прави всеки един от нас.

Осигурявайки достъпа на подрастващите до игрища и съоръжения за спорт – ние инвестираме и в тяхното здраве, защото спортът е равен на здраве“, коментира депутатът Апостолов.

Средствата за футболното игрище са оситурени по спечелен проект по Наредба № 4 на Министерството на младежта и спорта.

Дейностите по изграждането на игрището с изкуствена настилка в село Черниче трябва да приключат до края на месец септември.

The post Започна изграждането на ново футболно игрище в Черниче appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!