BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започна голямото гласуване за „Кмет на годината“

medium_Кмет_на_годината_2019-2

Голямото гласуване за престижната награда „Кмет на годината“ започна. Националното онлайн гласуване ще продължи от 1 до 15 септември 2019 г. включително на познатата платформа kmetnagodinata.bg. В него участват кметовете на всички 265 общини в България.

Тази година гражданите ще оценяват работата на кметовете и екипите им в 9 категории, но за целия мандат 2015 – 2019 г.

Конкурсът „Кмет на годината” се организира за седма поредна година от Портала на българските общини Kmeta.bg.

Победителите, събрали най-много гласове от националното онлайн допитване, ще бъдат обявени на тържествена церемония на 18 септември 2019 г.

Оценката на стотици хиляди граждани, които определят с вота си победителите в престижната надпревара „Кмет на годината”, се превърна във важен коректив за усилията, които местните власти полагат за развитието на поверените им общини, включително и в преобразяването на градовете с европрограми. Конкурсът и церемонията се утвърдиха като марка и ценно отличие за притежателите им.

Традиционно в конкурса за всяка от 9-е категории ще се гласува за малка община (с население под 20 000 жители), за средна (с население между 20 000 и 50 000 жители) и за голяма (с население над 50 000 жители).

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!