BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заев: И в добро, и в лошо сме заедно. Янев: Трагедиите са общи

Снимки: БГНЕС

„Днес е особен ден, който е белязан от две сериозни трагедии. Да започнем от инцидента от миналата вечер в с. Рояк, където загинаха български граждани в дом за възрастни хора. Трагедия, която и в момента се разследва, конкретика не мисля, че е необходимо да коментираме. За съжаление, в рамките на по малко от 7-8 часа имаше нова трагедия”, започна изявлението си премиерът Стефан Янев след срещата със Зоран Заев.

„Трагедиите са общи и това, което ни докосва, което ни прави хора и съпричастни, без значение каква националност за загиналите. Единственото, което можем да направим, е да изразим нашата съпричастност и съболезнования”, посочи още Янев.

„Искам да изкажа съболезнования и на двата ни народа. В понеделник вечерта България изгуби 9 живота в старческия дом. А днес – Македония загуби 46 – млади хора и деца. Това е една страшна трагедия, която се случи с македонския автобус, който се е връщал от Истанбул за Скопие. Искам да изкажа съболезнования на българския народ от македонския народ за тяхната трагедия и да изкажа благодарност  от името на македонския народ за съболезнованията от страна на българския народ”, каза от своя страна Заев.

„Болката е голяма за двата народа. В добро и лошо ние сме заедно. Ние сме първи съседи и братски народи. Всеки път трябва да си помагаме и в добро, и в лошо”, посочи македонският премиер.

 

 

 

 

Източник: Нова тв

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!