BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ЕК предоставя помощ на България след наводненията

Европейската комисия съобщи, че по молба на България е предоставила на българските власти данни от спътниковата система „Коперник“ за оценка на обстановката в районите, поразени от наводненията по Южното Черноморие в последните дни.

Предоставяме кадри от района на Бургас, уточни говорител на ЕК. Ако впоследствие постъпи молба за съдействие по механизма на ЕС за гражданска защита, ще направим всичко възможно да окажем необходимото съдействие, добави той.

Когато се получи молба за съдействие в областта на гражданската защита, ЕК се обръща до всички държави в ЕС, за да разбере кой с какво може да помогне, поясни говорителят в отговор на въпроси. По неговите думи отговорът в такива случаи е незабавен. Ако получим молба от българските власти, ще се постараем да отговорим веднага, допълни той.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!