BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Д-р Огнян Митев преизбран за болничен управител за нов 3-годишен мандат, удължиха избора за независим член на съвета на директорите на „МБАЛ – Благоевград” АД

Снимка:БНР

Д-р Огнян Митев ще продължи да ръководи болницата в Благоевград още 3 години, след като спечели конкурса за избор на органи на управление – съвет на директорите на „МБАЛ – Благоевград” АД.

Съгласно заповедта на здравния министър конкурсът, обявен на 9 февруари, беше за 3 позиции в директорския съвет – за независим член, за представител на държавата и за представител на държавата, който отговаря на изискванията по чл. 63, ал. 1 от Закона за лечебните заведения, т.е. за управител на болницата. Д-р Огнян Митев е кандидатствал за управител, като изборът е преминал през 3 етапа – проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания и критериите за подбор; оценяване на концепция за развитие на предприятието и приноса на кандидата към неговото управление, и събеседване с комисията по избора.

За представител на държавата в съвета на директорите е избрана инж. Стойка Таскова, досегашният председател. Тя оглави СД на МБАЛ – Благоевград преди 3 години като представител на Министерство на здравеопазването. Тогава третият член в директорския съвет стана шефът на отделението по образна диагностика в болницата д-р Андрей Янакиев от квотата на ВМРО в коалиция „Обединени патриоти”.

Сега комисията не е избрала третия независим член в съвета на директорите, тъй като никой не е подал заявление, поради което конкурсът е удължен с 15 дни, считано от 24 март.

Идентични конкурси се провеждат във всички лечебни заведения с държавно участие след изтичане на 3-годишния управленски мандат на управителните органи.

 

 

Източник:struma.bg

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!