BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Д-р Аспарух Илиев: Необходим е седмица-две локдаун

„Мерките не са ефективни, не се спазват реално. Това е въпрос на организация. Затварянето на всичко не е приятно, но е необходимо да се случи до седмица-две за същия период от време“, заяви в „Твоят ден“ експертът по ваксините д-р Аспарух Илиев.

„При локдаун може по-лесно да се контролира процесът. Трябва да спре растежът на заразата.“, допълни още той.

За него въвеждането на зеления сертифакт е позитивен факт, защото хората започват да се ваксинират повече. Той бе категоричен, че не се крие никаква информация за ваксините, а при проблем и нежелани реакции медиците могат да реагират.

„При претоварване на системата плановият прием в болниците спира, ефектът е добър за COVID пациентите, но не и за останалите“, заяви още д-р Илиев.

За специалиста срещу хората, които отхвърлят вируса, мерките и говорят публично срещу тях, трябва да се предприемат мерки от страна на държавата.

Делта вариантът на вируса за експерта е малко по-различен и засега ваксините покриват и него, но ефективността е по-малка.

Д-р Аспарух Илиев смята, че е рисковано е учениците да се връщат бързо в клас.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!