BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

До броени дни стартира ремонтът на моста между Симитли и кв. „Ораново”

Един от дългогодишните проблеми на Симитли съвсем скоро ще бъде разрешен. След години упорита борба на кмета Апостол Апостолов и на народния ни представител Стефан Апостолов, железният мост, който свързва град Симитли и кв. Ораново ще остане в историята.

Масивната немска конструкция ще бъде демонтирана, а зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков увери категорично, че ремонтът ще стартира до броени дни, но всичко зависи от метеорологичната обстановка. Разрешителното за строеж е вече факт.

„От 19 януари имаме строително разрешение за моста на входа на Симитли. Ще изградим изцяло нова конструкция. Движението ще бъде двупосочно. Ще има две ленти. В проектантската технология се казва Г-7 габарит (със 7 м от платно към платно). Ще има две нормални ленти за движение, за да не се изчаква. Ще има и пешеходна зона от двете страни”, обясни Нанков.

Средствата за изграждането на новия мост вече са осигурени. Става дума за 1.9 млн. лв., с които не само ще бъде направена новата мостова конструкция, но също така ще бъдат оформени пешеходни зони, ще бъде поставено и енергоспестяващо LED осветление.

Очаква се мостът да бъде готов до няколко месеца. Предвид на това, че дейностите започват през зимните месеци, то трудно може да бъде дадена и точна датата, тъй като темповете на работа ще зависят от метеорологичните условия. Мостът ще се изгражда с готови панели и конзоли, а не с двутактово избутване, тъй като този метод, който се използва при изграждането на моста над тунел „Железница” на автомагистрала „Струма” е за по-сложни конструкции.

The post До броени дни стартира ремонтът на моста между Симитли и кв. „Ораново” appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!