BulgarianEnglishFrenchGermanGreek
Facebook

Домашно куче нахапа жестоко мъж край Кюстендил

Две жестоки захапвания, охлузвания и множество рани. Така приключва подготовката на Ивайло Атанасов за международен турнир във Валенсия. Инцидентът се разиграва в покрайнините на Кюстендил.

Случаят става на път в близост до дигата на река Струма. Мястото обичайно е оживено, като местните си правят пикници в района, палят огън, има рибари, дори състезания се провеждат там.

В събота сутринта (7 септември) Ивайло обаче попада на пуснато куче порода алабай, което го напада.

Ивайло разказа пред bTV, че като бегач често е атакуван от кучета, но това е било по-заплашително. Без да лае и с леко ръмжане се е приближило към него, оглеждайки откъде да нападне. Ивайло казва, че такава атака досега не е преживявал.

Захапва го за рамото и го изважда от ставата. След това го сваля на земята и го захапва за главата. За щастие стопанката е недалеч и успява да го хване преди да се е стигнало до по-сериозни ухапвания. Боди камерата на маратонеца успява да заснеме нападението.

Реакцията на жената издава, че е очаквала инцидент. След като се отдалечава, Ивайло подава сигнал на 112 за опасно куче. От полицията го съветват да подаде жалба, но не са особено заинтересовани от данните и видеото му.

Любомир Пенов, треньор на кучета, заяви, че всяко едно куче трябва да е на повод, когато е навън на места, които не са специално обособени. Ако бъде пуснато, то трябва да е с намордник. Смята, че инцидентът е заради грешна социализация на кучето.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!