BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ДНСК обжалва решението на съда по казуса „Златен Век“

2111847495

Дирекцията за национален строителен контрол, чрез Административен съд – София град, внесе касационна жалба до Върховния административен съд на Република България във връзка с решението на Софийския административен съд по казуса „Златен век“.
    С Решение № 5229/30.07.20190 г. на Административен съд – София град, постановено по административно дело № 4829/2019 г., съдът отменя като незаконосъобразна заповед РД-08-1/15.04.2019 г. на началника на ДНСК, с която е наредено спиране заради нарушения на строежа на сградата „Златен век“. С нея е наредено спиране и на незаконен строеж на изкоп/насип в съседен имот за обществено обслужване, подземен гараж и трафопост, извършвани от „Артекс инженеринг“ АД.
    ДНСК счита, че е нарушен материалният закон.
    За да постанови решението си съдът е приел, че са допуснати административно-производствени правила, които са в противоречие с материално-правните разпоредби и несъответствие с целта на закона.
    ДНСК обжалва тези изводи на съда с доказателствения материал по делото в неговата цялост.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!